Tronshaug godkjenner orgelet
Orgelkonsulent Hans Jakob Tronshaug har prøvespillt og testet orgelet. Robert Matysiak ble i Øksfjord og ventet på Tronshaug i tilfelle det var noe å justere. Altaposten var tilstede på fredag og gjorde opptak, dette ble sendt på TV-Nord. Reportasjen sto i onsdagens Altaposten, med noen feil som jeg ønsker å rette opp:

Det er ikke riktig at vi har fått et ledig orgel fra Polen. Orgelet i Øksfjord kirke er bestillt og bygget til Øksfjord kirke, slik vi har ønsket det. Altapostens reporter har ikke fått med seg hele sannheten. Det var Orgelbygger Karl Schuke som hadde ledig tid og kunne bygge vårt orgel, mens de ventet på at det konserthus i Polen skulle bli ferdigbygget.

Karl Schuke Berliner Orgelbauwerkstatt fylte 60 år i oktober, men har ikke fått tid til å feire, siden de måtte ha orgelt i Øksfjord ferdig først. De har utsatt feiringen til i januar.

På bildet ser du leder i menighetsrådet Ragnhild Martinsen, orgelbygger Robert Matysiak, orgelkonsulent Hans Jacob Tronshaug og kirkeverge Helene Benjaminsen.